Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Ясен Бонев с пет републикански титли

17.07.2018  |   Новини
             Ясен Бонев, ученик от V „г“ клас и състезател на КПС „Астери”, стана абсолютен петкратен републикански шампион на провелото се Държавно първенство по плуване - „Деца“ – 11-12 години!
             В състезанието взеха участие 244 плувци от 50 клуба от цяла България. В силна конкуренция на най-добрите състезатели на страната, Ясен спечели златните медали на 50 м и 100 м бътерфлай, 200 м и 400 м свободен стил и 200 м съчетано плуване!
             Младият плувец завоюва шампионските титли на всички дисциплини, в които участва. Това е постижение, недостигнато от друг състезател на това състезание. С изключително силното си плуване на 40 0м свободен стил той оглави класирането за най-много точки от един старт по международната система ФИНА. Спечелените от него 5 златни медала класираха неговия отбор КПС „Астери“ – Варна на първо място в крайното подреждане по медали за момчета и решително допринесоха за първото място на отбора и в общото крайно класиране по медали.
             Републиканското първенство се проведе от 13 до 15 юли на 50-метров басейн в комплекс  „Пирин“ в Благоевград. Състезанието е най-важният форум за младите състезатели на България през пролетно-летния сезон на Българската Федерация по плувни спортове.