Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Второ място от международен фестивал

10.07.2017  |   Новини
        Второ място  за спектакъла  „ Където бродят дивите неща“ на  театрално студио на английски език „Летящата класна стая“, в номинация „Сценично изкуство на английски език”. Училищната театрална група участва в деветия Международен детски фестивал на изкуството и творчеството на английски език „Светът в детските длани“ в гр. Балчик.
       За престижната позиция  участниците от СУ „Гео Милев“  се съревноваваха с още 8 групи от Варна, Хасково, Ръковски, а също и с изключително професионално подготвените участници от Ижевск, Санкт Петербург и Москва. За членовете на групата обаче най-ценни са бурните аплодисменти и  спонтанни овации от   конкурентите им, които гледаха спектакъла.  Техният възторгът и одобрение са неофициалната награда за труда и таланта им.
        Младите актьори за пореден път  участваха  с особено удоволствие в този фестивал, защото за тях той е не само възможност за творческа изява, но и място, където се срещат и общуват  със свои връстници от България и  Русия. Идеите и програмата на фестивала възпитават в дух на толерантност и сътрудничество, а прекрасните награди даряват радост и удовлетворение.