Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Високи резултати в състезанието по английски език „Лонгман”

01.06.2018  |   Новини

        Боян Върбанов  от  IV „е”  клас се класира на трето място  в  петото  национално състезание по английски език LONGMAN COMPETITION. Учениците от СУ „Гео Милев”, които участваха  в  националния кръг постигнаха високи резултати.
Категория: PTE Young Learners, ниво  FIRSTWORDS
Боян Върбанов  - 88 т.
Никола Вътков- 87 т.
Лора Великова - 80 т.
Кристиян Петров - 79 т.
Александър Каравелов- 78 т.
Лора Борисова – 78 т.
Иво Белчев – 77 т.
Михаил Димитров – 73 т.
Категория: PTE Young Learners, ниво SPRINGBOARD
Николай Михайлов – 73 т.
Александър Станков- 70 т.
Ясен Янев – 70 т.
Категория: PTE Young Learners, ниво QUICKMARCH
Мая Атанасова- 74 т.
Ива Кацарска – 69 т.
Александра Жекова – 67.5 т.
     Проверката на задачите от националния кръг  се извършва от комисия независими оценители, определени от Пиърсън Лонгман България.
     Националното  състезание по английски език LONGMAN COMPETITION се организира специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English, създавайки условия за изграждане на критерии за оценка на постигнатите резултати, и развивайки нагласа и умения за полагане на изпит за получаване на сертификат. Всички участници в състезанието  са удостоени със сертификат за участие, а тези с най-високи резултати получават предметни награди. Състезанието се провежда в два кръга: вътрешноучилищен и национален. И в двата кръга участниците правят тест по английски език по формата на Pearson Tests of English.