Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

В духа на българските традиции

18.05.2018  |   Новини
     Школата за народни танци „Детелина”  към СУ „Гео Милев” се представи отлично на XV общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“, който се проведе от 11 до 13 май в Каварна. 
     Тазгодишното издание е  под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, която откри  младежкия празник. Мотото на събора тази година е „Фолклорът – най-атрактивната картичка на България“.
      Школата получи грамоти за участието си, а ръководителят на състава Георги Карамитев, грамота, подписана от вицепрезидента,  за принос в съхраняването и популяаризирането на българския фолклор, дух и традиции.
      Над 1700 деца и младежи от различни страни   участваха във фолклорния събор. На сцената   се представиха  детски и младежки певчески групи, танцови ансамбли, певци и инструменталисти. Освен състави от цялата страна в младежкия събор участваха и състави от Украйна, Молдова, Албания, Косово,   Западните покрайнини. Тази година съборът е посветен на 140 години от Освобождението на България от османско владичество, 115 години от Илинденско-преображенското въстание и 170 години от рождението на Христо Ботев.
      Организатори на събитието са  продуцентска къща „Пирина” и община Каварна.