Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

“The best group performance”

04.04.2017  |   Новини
      С номинации за „Най-добро групово изпълнение“ и „Най-динамично представление“  бяха отличени участниците в театрално студио на английски език „Летящата класна стая“ на националния кръг на Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език за 2016/2017 година. Той се проведе в гр. Кюстендил на  1 и 2 април и бе съпроводен с множество културни мероприятия за участниците.
      Учениците от СУ „Гео Милев“ представяха  област Варна в първа възрастова група и изпълниха  авторския си спектакъл „Където бродят дивите неща“ по класическата история на М. Сендак.  Във фестивала бяха представени   22 театрални етюда  на ученически групи  от цялата страна. Жури, в състав от учители от езикови гимназии и представители на Британския съвет в България, имаше тежката, но вълнуваща задача да оценява спектаклите.
      Младите актьори от театралното студио имаха възможността да разгледат много от забележителностите на Кюстендил, но в сърцата им на първо място ще останат многобройните нови приятелства, защото те успяха да станат всеобщи любимци.