Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Престижно звание от фестивал в Париж

28.09.2018  |   Новини
          Лауреатско звание -  I степен спечели Детският танцов състав „Детелина” при СУ „Гео Милев” на  12-я  Международен фолклорен танцов и музикален конкурс "ETOILES DE PARIS". С диплом е удостоен  ръководителя на младите танцьори  – маестро Георги Карамитев. За своето  представяне танцовият състав получи и купа.
          Фестивалът е престижно културно събитие, което се провежда  в Париж. Участниците са разделени във възрастови категории и подготвят програма в рамките на допустимото време за всяка дисциплина: 7 минути за солисти, дуети и малки групи и 15 минути за ансамбли и групи. Журито оценява уменията на участниците по време на тяхното представяне във всяка дисциплина и във всяка възрастова група по десетобалната система. Резултатите се сумират в края на всички изпълнения. Членове на международното жури са  известни творци.
          Организационният комитет връчва дипломи за участие, лауреатски звания – I, II и III степен, носител на Гран При и медали за участниците.
          Целта на фестивала  е да намира нови талантливи изпълнители, да представи техните умения и традиции на публиката, да създаде атмосфера за нови приятелства, да обогати мултинационалната култура като възпитава  взаимно уважение към културните традиции на народите по света, да популяризира детското и младежко творчество. 
         Участниците във фестивала имат възможност да се включат в богатата културна програма и да се докоснат до красотата и чара на столицата на Франция- Париж.