Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Творческо писане на английски език

30.04.2018  |   Новини
        Ученици от 6 до 12 клас от СУ „Гео Милев” се включиха за поредна година в състезанието по творческо писане на английски език.
        Мария Михайлова от VI „е” клас  е отличена за участие в националното ниво   с грамота за доброто си представяне. Всички състезатели получиха сертификати за участие.
         Участниците в състезанието имаха на разположение 1 час за да пишат по теми, провокиращи въображението и креативното им мислене, както и уменията да създават уникални текстове на английски език.
          И тази година предложените теми бяха интересни и нестандартни като: „Момичето, танцуващо с вълшебник”, „Не забравяй да си спомниш”, „Искаше ми се да не бях чул това”, „Където улиците нямат имена”, „Животът от другата страна беше по-добър” и др.
         С желанието да напишат интересни съчинения на английски език за участие от училището  се записаха ученици от всички възрастови категории.
         Регионална, а след това и национална комисия от съдии, с председател Захари Карабашлиев – писател, избраха победителите във всяка възрастова група.
         Състезанието се провежда в България за осми път по инициатива на фондация „Корпус за образование и развитие – Корплюс” и с подкрепата на посолството на САЩ и Американския университет в България.