Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Откриване на учебната 2023/2024 година

15.09.2023  |   Новини
           Първият учебен ден -изпълнен с вълнение, трепет и емоции. И стотици усмивки – детски, на родителите, на учителите, на всички споделили празничния ден.
          1263 ученици посрещна днес Средно училище „Гео Милев“. По традиция празникът започна с вдигане на националния флаг и химна на Република България. Училището отвори врати тази година за четиридесет и трети път.
          Директорът Албена Павлова поздрави всички изпълнили училищния двор. Тя специално се обърна към първокласниците: „Най- вълнуващ е празникът за тези,  за които днес е първия учебен ден. От днес вие вече сте ученици! Днес вие направихте първата стъпка по пътя на знанието и успеха! Поемете ръката на своите учители, защото те ще ви научат на безценните уроци на доброта, честност, другарство и отговорност.“ Традиционно първокласниците получиха от ученици от пети клас символичния  „ключ  на знанието“.
          Директорът приветства и осмокласниците, които са избрали  СУ „Гео Милев“, за да продължат своето образование. Тя ги увери: „Тук ви очакват приятели и подкрепа! Тук ще се изградите като знаещи и можещи личности. Следвайте мечтите си! Озарявайте света около вас с дръзновението на младостта си“. Тя се обърна и към тези, които са на прага на завършването си: „ Мечтайте смело! Качеството на мечтите ви и качеството на знанията ви ще даде качеството на вашия живот“.
          Директорът благодари на родителите за съпричастността и подкрепата, за доверието към училището и учителите и се обърна към учителите „Скъпи учители, поведете вашите ученици с любов и отговорност, дайте им от своята устойчивост и апостолски кураж, за да крачат уверено по път, нарече ЖИВОТ!“.
Учениците поздравиха своите учители с песента““.
В празничната програма участваха Виктор Кадийски- V „а“ клас, Мирела Зарева-  IX „а“ клас, Валенсия Димитрова  и малките танцьорки от танцова школа „Карлос шоу“.
           В първия учебен ден гости на училището бяха:
Христо Христов- кмет на район „Младост“, Румяна Лазарова- старши експерт от РУО –Варна, Ахмед Ахмед – председател на Обществения съвет в училище и първия директор на СУ „Гео Милев“ – Петър Петров.
           Поздравителни адреси изпратиха:
Иван Портних – кмет на Варна
Коста Базитов – зам. кмет на Варна
Тодор Балабанов - председател на Общински съвет – Варна
Д-р Ирена Радева- началник на РУО- Варна
Лилия Христова- директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, община Варна
Христо Христов- кмет на район „Младост“, Варна
Проф. д-р Петър Христов – ректор на ВСУ „Черноризец Храбър“- Варна
Проф. д-р Евгени Станимиров- ректор на Икономически университет -Варна
Проф. д-р Драгомир Пламенов- ректор на Технически университет- Варна
Марин Маринов – председател на Окръжен съд- Варна
Кап. I ранг Светослав Попов – началник на военно окръжие прва стапен- Варна
Юлиян Бонев – председател на Училищно настоятелство към СУ „Гео Милев“.

Повече снимки ще намерите тук:
https://www.geomilev.info/gallery/prvi-ucheben-den-2023-2024-godina