Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Осем награди за две театрални групи

10.06.2024  |   Новини
         С осем награди се завърнаха двете театрални групи на СУ „Гео Милев“ от Третия национален многоезичен театрален фестивал „Словото-сила и необятност“ в гр. Велинград.
         В продължение на три дни младите таланти представяха театрални спектакли на български, английски, руски, немски и испански език. Пиесите варираха от скечове и моноспектакли до филмови миниатюри, а смехът, песните и танците съпътстваха децата навсякъде в града.
         Театрално представление „Золушка“, представено от  театралната група на руски език „Алые паруса“, с ръководители Елена Шамарджиева и Нина Чендева, получи призове за „Най-оригинална звукова среда“, за „Най-добра костюмография“, за „Най-изящно сценично слово“ в категория руски език – VIII-XII клас, а младата актриса Ана-Мария Желязкова грабна приза за „Най-добра женска роля.
         Младите артисти от театрално  студио на английски език „Летящата класна стая“ с ръководител Стела Петкова, получиха призовете за „Най-добра драматургична адаптация“, за „Най-изящно сценично слово“, и голямата Гранд При за „Изключително изпълнение“ в категория английски език VIII – XII клас за постановката „Предизвикателството“ по пиесата „Къщата на страха“ на Игнаси Гарсия Барба.
          И двете театрални групи получиха специална награда на Сдружение „Музите“ за участие в VIII Международен фестивал на изкуствата „Музите“.
          В тазгодишното издание на фестивала, който се проведе от 7 до 9 юни се включиха над 700 участници от 58 театрални групи от цялата страна. Театралния прDзник се провежда под патронажа на МОН, Националния дворец на децата и кмета на град Велинград , по инициатива на Иновативно средно училище ‚ Св. Св. Кирил и Методйй“ – гр. Велинград.