Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Михаил и Виктор сред най-добрите по математика

14.01.2019  |   Новини

                 Михаил Русев и Виктор Щерев от II „д“ клас са сред най – добрите в Коледното математическо състезание, което  се проведе на 8 декември 2018 г. Михаил Русев е на първо място с максимален брой точки, а  Виктор Щерев е на второ място.
                 Надпреварата е за ученици от 1 до 12 клас. Това е едно от най-популярните състезания сред малките състезатели. Учениците от втори клас в град Варна, които са участвали в състезанието са 332, а само 13 са се класирали на първо и второ място. 

                 Виктор   Щерев се класира на второ място в още един   Математически турнир -  „Иван Салабашев“, който се проведе на 1 декември 2018 година. В него участваха 1375 второкласници от цялата страна и  само 17 от тях  са на първо и второ място.
                 Математическият турнир „Иван Салабашев“ се провежда в цяла България под егидата на РУО на МОН и секциите на Съюза на математиците. Задачите са по–нестандартни и с по–голяма трудност.
В състезанието участват ученици от 1 до 12 клас. С изключение на общата тема за 10 - 12 клас, всички други включват по 15 задачи. Първите десет от тях са с избираем отговор, а останалите са с открит (числов) отговор.