Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Международна среща в Испания по проект ACTIVE

15.11.2022  |   Новини
        От 15   до 18  ноември 2022 г. девет ученици от осми, девети и дванадесети  клас  от СУ "Гео Милев", заедно с трима учители участват в образователен обмен в Испания. С партньорите  от Италия и Полша по  проект ACTIVE, програма“Еразъм+“, те гостуват в  Instituto  Educacion Secundaria La  Soledad , Вилафранка де Кордоба.
        Първият ден  започна със среща с кмета на града, който  приветства участниците в проекта  и им пожела да изживеят незабравими моменти и отнесат със себе си прекрасни спомени от  Вилафранка де Кордоба и Испания. Ученици и учители бяха посрещнати в училището от момичета в традиционни испански носии. Гостите разгледаха училището, а испанските ученици им представиха  презентация за традициите, културата и историята на Испания. Учениците провериха какво са запомнили от  информацията като  участваха в Kahoot. На първо и второ място с най-голям брой точки и познати отговори се оказаха  Симона  Йорданова от VIII„б”  и Стела  Ковачева от IX „б” клас, които спечелиха аплодисментите на останалите участници в играта. Учениците работиха в международни екипи, за да се опознаят, опитаха традиционна испанска храна и разгледаха града.
       В програмата е включено представяне на доброволчески дейности и организации, работа в екипи, CLIL уроци, творчески работилници и посещение на един от най-интересните архитектурни и  културни  паметници в Кордоба-  Мескита де Кордоба.
      Това е последна работна среща по проект ACTIVE, който започна през 2020 година и ще приключи с доброволческа инициатива  на участниците в него в края на м. януари 2023 г.