Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Мениджър за един ден

23.11.2016  |   Новини
                     Владимира Петкова и  Павлин Василевот 11 „б” клас участваха  в инициативата „Мениджър за един ден “. Общо десет ученици от варненски училища  управляваха града  за  един ден - в рамките на XV издание на националната инициатива  организирана от Джуниър Ачийвмънт – България. 
                     Владимира  Петкова се включи в работата на общинската администрация като зае мястото  на зам.-кмета Пламена Маринова, а  Павлин Василев  на зам.-кмета Коста Базитов. Двамата са кандидатствали точно за заместник кметски позиции,  защото искат  да разберат повече за това, как функционира общината и нейната администрация, както  и кои са хората които взимат важните решения, как точно процедират, каква е работата им. Учениците са се запознали със  структурата на администрацията и работата на различните дирекции. 
                     За да участват в инициативата  учениците попълват автобиографиите си като посочват своите интереси и професионална насоченост. Всички участници получават сертификат за участие. 
                    „Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 страни по целия свят.