Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Доброволчество=гражданска активност

14.10.2022  |   Новини
        Участниците  в проект ACTIVE, по програма "Еразъм+" от СУ „Гео Милев“ гостуваха в Социалната чайна във Варна. Това е един от значимите социални проекти в града. Мисията на Чайната е да предоставя възможност за развитие на младежи, които са с ограничени възможности на пазара на труда.Чайната е  първо работно място на млади хора, израснали в държавни институции. Това е втората среща на участниците в проекта  със Стелияна Тончевска-Маринова, мениджър „Социални проекти и дейности“ и първа с Марина Дянкова, координатор проекти.
      Учениците на място се запознаха с дейността на Чайната, която подкрепя млади хора от проблемна социална  или семейна среда, като им създава възможност за независим начин на живот. Основният акцент в срещата   е доброволчеството, като форма на гражданска активност. Разделени в екипи, учениците трябваше да търсят  отговорят на два въпроса: колко са хората, които полагат доброволчески труд във Варна и какви доброволчески каузи има в града.
       Те се запознаха и с  платформата https://timeheroes.org/bg/ , където могат да научат много за възможностите за полагане на доброволчески труд.
       За финал всички хапнаха вкусно брауни приготвено в  Чайната.