Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Да пазим природата

22.04.2021  |   Новини
        Учениците от трети и четвърти клас отбелязаха Деня на Земята с много разнообразни инициативи, като съчетаха различни знания и умения и за пореден път приложиха интердисциплинарния подход в обучението. Те направиха проучване и събраха информация по темата, написаха съчинения, като изразиха мнението си за опазването на планетата Земя, рисуваха, създадоха дигитални проекти, постери с интересни факти, макети  и направиха училищния двор още по-чист.
        Учениците от клуб по интереси "Математическа палитра" с ръководител Ваня Радева се включиха в дейностите, като изработиха анимирани картички във визуална среда за програмиране Scratch с призива: "Да пазим Земята чиста!". Виртуалният призив бе отправен към учениците от III “д“ клас.
         Малките ученици от първи и втори клас получиха  необичаен, но много вълнуващ подарък от третокласниците – красиви рисунки на асфалт. Пред прозорците на класните стаи грейнаха в различни цветове картините, които децата озаглавиха: „Дъга и небе“, „Гора“, „Море и чайки“, „Земя“, „Поляна засмяна“, „Планина“.
         Денят на Земята - 22 април е празник, отбелязван от над един милиард хора в целия свят.
         За първи път това се случва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада, а от 1990 г. и в целия свят. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята.
         Всяка година Денят на  Земята се отбелязва под различно мото. Тази година на 22.04.2021 г. денят  се проведе под наслов: „Възстановяване на нашата Земя“. Има много начини да се покаже съпричастност към тази глобална инициатива.
          Всичките инициативи, които ще продължат помагат на учениците да научат повече за необходимостта от опазването на природата и как всеки може да даде своя принос, за да живеем  на чисто и красиво място.

Повече снимки ще намерите тук:
https://www.geomilev.info/gallery/denyat-na-zemyata