Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

ACTIVE в БНТ 2

29.06.2021  |   Новини
    Участниците в проект ACTIVE  по програма „Еразъм+“ посетиха  Районен телевизионен център- Варна на БНТ. Те се срещнаха с журналисти и оператори, които им разказаха за своята работа и ежедневие. Експертите ги запознаха с това  как се формират и какви са целите на различните медийни послания, как да проверяват информацията, как да разпознават дезинформацията, фалшивите новини и манипулиращите внушения и послания. Учениците имаха възможност да задават въпроси,  да споделят своето мнение и отношение към определени събития и новини.
     Най-интересната част за тях бе възможността да застанат пред  камерата  и зад нея, да видят как изглеждат на екрана, да четат текст от аутокю.
     Проектът цели  да подпомогне и подобри  създаването  на практически  умения и компетенции на учениците. Те да развият ключови умения като критично мислене, креативност , да използват интернет и дигиталните технологии безопасно, да придобият граждански компетенции  и способност да участват пълноценно в гражданския и социален живот.
     ACTIVE се реализира  в партньорство с училища от Италия, Полша и Испания.  Учениците работят по темите по места,  в своите училища. Те надграждат и развиват умения, които са им необходими за реализация в съвременния свят. Като използват наученото и своите нови умения, в края на проекта те ще организират,  доброволческа акция, по свои избор, като сами организират кампанията по нейната разгласа, реклама, спечелване на съмишленици и подкрепа.

Знание.БГ
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1160944197744040&id=515180928987040