Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Ясен Бонев с 6 медала и награда за най- добър състезател

04.03.2020  |   Новини
      Ясен Бонев, ученик от VII „г“ клас, спечели шест отличия на силния турнир по плуване „Акулите“-Бургас в категорията „Юноши младша възраст“ – 13-14 годишни. В състезанието взеха участие над 650 плувци от 36 клуба от България. При силната конкуренция на най-добрите състезатели от България, Ясен стана безапелационен шампион в дисциплините 50 м, 100 м, 200 м свободен стил и 200 м съчетано плуване.
      Младият плувец (14г.) беше включен и в мъжката щафета на своя отбор. Той се бори с хъс и невероятна воля за победа в щафетните надпревари, и допринесе за завоюването на сребърните медали на 4 х 50м свободен стил, и бронзовите медали на 4 х 50 м съчетано плуване.
      В индивидуалното класиране Ясен получи наградата за най-добър състезател за силния резултат на 200м свободен стил с време 2:04.19 и 554 точки. 
      Спечелените от него медали допринесоха отборът му КПС „Астери“ – Варна  да заеме третото място в класирането при мъжете и третото място в комплексното класиране.
      Състезанието се проведе от 28 февруари до 1 март на 50-метров басейн в комплекс  „ОЗК Арена“ в Бургас. Пролетният турнир е първият важен форум от новия плувен сезон за състезателите на България от календара на Българската федерация по плувни спортове.