Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Яна Кунева и Драга Маринова с Общинско отличие

31.10.2017  |   Новини
            Яна Кунева и Драга Маринова  от СУ „Гео Милев” получиха Общинско отличие „Млад учител” - за мотивиран и добър старт в учителската професия. На тържествена церемония в Община Варна  призовете връчиха кметът на Варна Иван Портних и Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет. По традиция наградата се връчва в  навечерието на Деня на народните будители – 1-ви ноември, а номинациите се правят по повод 5 октомври-  Международния ден на учителя.
            Яна   Кунева е начален учител и  работи в СУ”Гео Милев ” от 2011 г. Притежава V ПКС. Нейни ученици печелят награди в състезания на общинско и регионално ниво.
            В работата си като учител тя работи, за да развие индивидуалността и потенциала на всяко дете,  да  ги възпитава  в усърдие, уважение към труда и упоритост.
            Драга   Маринова е учител по информатика и информационни технологии и работи в училището  от 2016 г. Притежава V ПКС. Тя преподава в  прогимназиален и гимназиален етап. В работата си като учител тя съумява да развие творческия потенциал на учениците,възпитава ги в инициативност, последователност и упорство при постигане на целите им. Нейните ученици се представиха отлично на национално външно оценяване по дигитални компетентности в десети клас.
           Спечеленото доверие на родителите и обичта на децата, изграденият авторитет са допълнително основание   ръководството на училището да номинира  Яна   Кунева и  Драга   Маринова  за общинското отличие.
           Номинациите се разглеждат и оценяват от специална комисия по предварително обявен регламент.
           Сред официалните гости на тържеството за връчване на отличията бяха  Венцислава Генова, началник на Регионално управление на образованието – Варна, Веселин Рашев, председател на Синдиката на българските учители, директори на училища, педагози и гости.

Повече информация:
http://live.varna.bg/bg/news/32_uchiteli_mlad_uchitel.html