Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Проект на Scratch представен в Дъблин

10.07.2017  |   Новини
      Денис Колев,ученик от 6 „д”  клас взе участие в шестото издание на Coolest Projects Showcase в Дъблин, (http://coolestprojects.org/ ) на 17.06.2017г.,като представител на варнеския Coder Dojo клуб, заедно с 6 други представители на Coder Dojo България от София.
      В Дъблин Денис представи проекта си в категория Scratch -Cinderella Rulez - игра в 9 нива по приказката за Пепеляшка. Освен пред двучленното жури, което даде много висока оценка за проекта и представянето му, проектът е представен и пред публиката на Openet Stage. Coolest Projects Showcase е единственото по рода си глобално технологично събитие за деца, целящо да подкрепи и вдъхнови новото поколение иноватори, създатели и предприемачи на възраст от 6 до 18 г. Над 1000 деца от 17 държави се включиха в тазгодишното издание, като представяха пред публика и жури, проекти в 6 различни категории.
      С голям интерес Денис е разгледал част от проектите на другите деца и щандовете с технологични презентации. Особенно вълнуващо за него е било да се запознае с екипите, създатели на някои от любимите му игри и приложения.