Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

IT Знайко- отново сред най-добрите

17.04.2019  |   Новини
       Ралица Иванова от III „д” клас се класира на второ място на Националния кръг на състезанието по информационни технологии „IT Знайко” - 1-4 клас. Проектът на тема „Открих нова планета“ е свързан с планетата на Знайковците и е насочен към 10-годишнината от създаването на състезанието.
       Сред първите 10 в своята възрастова група са:
Даная Шолева – II „б” клас – проект на тема “Небивалици в приказния свят“
Алекзандър Гуглев – IV „в” клас с тема “Легенди за египетските богове“
Деян Иванов - IV „а” с тема „Транспортът на бъдещето“.
       Те получиха грамота за отлично представяне. Ралица и Деян за трета поредна година достойно защитават своите знания и умения в областта на ИТ.
        Националното състезание се провежда в зали и с техника на организаторите. Участниците изготвят проектите си без да използват интернет, разполагайки само с галерия от снимки. Времето за работа за 1-2 клас е 90 мин., а 3-4 клас – 120 мин.
Участниците, показват уменията си за работа с ИТ, като ги прилагат при решаване на поставени тематични задачи.
        Темите са така подбрани от организаторите, че тяхната реализация изисква прилагане на знания от различни предметни области. Креативността и собствено виждане в проектите са водещи при крайното класиране.
         През месец май 2019 г. шест ученици от 5-8 клас са класирани и ще участват в същото състезание в категории –„Презентации”, "Програмист” и „Уеб”. Участниците в рамките на 120 мин. не само трябва да изготвят проектите си,  но трябва да ги презентират и защитят.