Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Заедно да прочетем и сътворим

03.07.2020  |   Новини
      В СУ „Гео Милев“ се осъществи инициативата „Заедно да прочетем и сътворим“, част от дейностите по проект „В разбиране на различието. Заедно да прочетем и сътворим“, финансиран от Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“.
     Участници в първия етап на инициативата бяха ученици от първи и втори клас в СУ „Гео Милев“, техните родители и учителите – Анета Костова, Стефка Генчева и Адриана Илиева.
     В началото на вълнуващата среща учениците демонстрираха уменията си да четат гладко и изразително, представяйки по роли приказката „Рожден ден в гората“ от поредицата „Във вълшебната гора“. За положените усилия, търпение и желанието им да подобряват своята четивна техника, бяха поздравени и отличени с грамоти от г-жа Албена Павлова – директор на СУ „Гео Милев“.
    След това дойде ред на родителите и учителите да покажат на учениците, че те също обичат четенето и приказките. На сцената, заедно – родители и учители, представиха приказката „Горското училище“.
    Последва най-интересният етап от събитието – ученици и родители да сътворят своя филм-приказка.
    Учениците имаха подкрепа от своите учители, докато родителите успяха умело да се справят сами. Създавайки своя „филм“ малките ученици демонстрираха още свои умения – наблюдателност, прецизност, екипност, търпение.
    Своеобразният малък училищно-семеен празник завърши с представянето на двете филмови ленти на сцената – тази на учениците и втората – на родителите.
    Всички участници бяха щастливи и удовлетворени от преживените мигове. Училището и залата за ученическо творчество бяха уютен дом за деца и възрастни, обединени от общи ценности – знания, умения, общуване, добронамереност, партньорство.
    По проекта „В разбиране на различието. Заедно да прочетем и сътворим“ предстои следващ етап на описаната инициатива, както и подготовката и отпечатването на помагало за родители.

Подготвил:
Капка Николова- педагогически съветник