Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Участвай и променяй

16.10.2020  |   Новини
         Учениците от 4 „д“ клас участваха в спортна инициатива по Национална програма на МОН „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“.
         Това е първата дейност по програмата, в която учениците участват  заедно със своя класен ръководител Миглена Николова и  техните родители. Събитието е организирано  с помощта на  Валентина Белева – треньор по лека атлетика и родител на дете от класа. Тя говори за ролята на спорта и ценните качества, които възпитава.
         Още от първи клас децата се стремят да се хранят здравословно и да спортуват активно. Включват се в много клубни и общински състезания, организирани за учениците от град Варна и винаги печелят медали.
         Като истински спортисти децата първо се разгряха под ръководството на по-големи  ученици от училището –  републикански шампиони по лека атлетика. След това участваха в състезателни щафетни игри. Въпреки голямото желание за победа и силните емоции, децата проявиха спортсменство. Родителите, които участваха в спортния празник, подкрепяха и насърчаваха малките състезатели.
         Двата отбора получиха за награда  волейболни топки от директора на училището -Албена Павлова.