Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Професията на моите родители

30.04.2020  |   Новини
                      Учениците на СУ „Гео Милев“ представят:

Професиите на моите родители“  и
„Моята представа за бъдещата ми професия“

       По повод – 1 май – Ден на труда и международната работническа солидарност, СУ „Гео Милев“ организира инициатива, в която учениците да представят професиите на своите родители или да опишат как си представят своята бъдеща професия.
       Инициативата е провокирала много разговори в семействата. Разговори, в които децата са се докоснали до професионалния избор на своите родители; научили са как родителите им са решили някога да изберат своята професия; какво, къде са учили допълнително; с какви свои професионални постижения се гордеят; как се справят с трудностите на своята работа; какво в тяхната професия им носи удовлетворение и радост?
       В резултат от тези семейни споделяния, учениците на СУ „Гео Милев“, с помощта на родителите си, са сътворили пълни с живот и вдъхновение рисунки, съчинения, презентации.
       Не по-малко интересно са представени мечтите на децата за тяхната бъдеща професия – учител, фармацевт, пожарникар, готвач, еколог, ветеринар, таен агент, космонавт, футболист, автомонтьор и др., като ясно се вижда разбирането на учениците колко много труд, обучения и умения са им нужни, за да упражняват интересната за тях професия.
       Ръководството на СУ „Гео Милев“ искрено благодари на родителите и ученици, включили се в инициативата за представяне на предизвикателствата и възможностите на различните професии и личния опит на родителите, като желае здраве, празнично настроение, надежда и успехи, на всички – ученици, учители, родители!
Още рисунки ще намерите тук:
http://www.geomilev.info/gallery/profesii
ПРЕЗЕНТАЦИИ:
Далила Ибрямова I "б" клас
Даниел Тодоров II "г" клас
Виктория Анастасова II "а" клас
Ирина Желева III "б" клас
Мартин Маринов III "г" клас
Зара Христова IV "г" клас
Ралица Янева IV "г" клас
Сияна Желева V "е" клас
Стефания Михайлова V "е" клас
Боян Върбанов VI "а" клас
Гергана Филипова VI "г" клас
Дилян Гелов VI "г" клас
Мария Дишкова VI "е" клас
Мартин Райков VI "е" клас
Неделина Колева VIII "а" клас