Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Международен „Kahoot“

12.02.2021  |   Новини
         123 ученици от България, Естония, Полша, Италия и Унгария  участваха едновременно в  онлайн състезание, организирано в  платформата  „Kahoot“.  Те отговаряха на 25 въпроса свързани с наука, научни открития и бележити учени. Състезанието е част  от дейностите по проект   STEAM the Music /СТЕАМ в музиката / по програма „Еразъм+“. Проектът е двегодишен и е насочен към ученици на възраст 12-13 години. Средно училище „Гео Милев“ – Варна е българският партньор в проекта, който отговаряше за провеждане  на състезанието.
         Всяка държава подготви по пет въпроса свързани с научни факти. Учениците бяха  предварително запознати с въпросите, за да потърсят информация сами и да намерят верните отговори.  Те трябваше да научат къде са  създадени приложенията  Skype и Bolt,  кой е италианският учен, получил Нобелова награда през 1986 г., името на полския учен- жена, получила Нобелова награда за химия и физика, какво е заглавието на книгата на известния полски астроном  Николай Коперник, името на микробиолога описал бактерията Lactobacillus bulgaricus и много други интересни   факти.
         Платформата   „Kahoot“  е позната и използвана в обучителния процес, но предизвикателството в случая  бе организирането и синхронизирането  на всички участници. Някои от учениците се включиха от своите училища, други от домовете си.
         Състезанието донесе много радост и емоции на всички участници. В условията на изолация те се почувстваха заедно, част от една общност.
         Най добре се представи Gaia от Италия, с 25 верни отговора и 24397 спечелени  точки. 
         Българските ученици се наредиха сред първите 30 участници.

МЕДИИТЕ:
http://www.focus-news.net/news/2021/02/12/2844583/123-uchenitsi-ot-balgariya-estoniya-polsha-italiya-i-ungariya-uchastvaha-ednovremenno-v-onlayn-sastezanie.html
https://www.varna24.bg/novini/varna/SU-Geo-Milev-vuv-Varna-partnyor-v-interesen-mezhdunaroden-proekt-1050499
https://parallel43.bg/varnencheta-se-vklyuchiha-v-onlajn-sastezanie-svarzano-s-nauka-i-otkritiya-kam-platformata-kahoot