Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Меморандум за сътрудничество с училище от Саратов

04.06.2019  |   Новини
           Меморандум за сътрудничество и приятелство сключи Средно училище „Гео Милев”  с  Лицей „Солярис” – Саратов, Русия. Подписи под документа поставиха директора на училището Албена Павлова и Наталия Леонтиева-  зам. кмет по социални дейности  на Саратов, която представляваше руското училище. Меморандумът предвижда подобряване на обмена и сътрудничеството в преподаването на руски език, създаване на курсове свързани с изкуството, разширяване на достъпа на учениците към комуникационни и информационни технологии, обмен на добри практики между педагогическите екипи, обмен на ученици и др.
            Преди подписване на документа зам. кмета   представи град Саратов, който се намира на р.Волга, с  население около 900 хиляди  души,  и е образователен, културен, научен,  промишлен и индустриален център. В града има 8 висши учебни заведения и 109 училища. Лицей „Солярис” е ново училище, което разполага с четири корпуса, модерно обзаведени кабинети, плувен басейн и стадион.
            Директорът на СУ „Гео Милев” разказа за условията на работа в училището, перспективите, проектите по които   работи екипа. И двете страни показаха презентации за своя  град и културни забележителности.
            Меморандумът се сключва в рамките на Третия форум на побратимените български и руски градове, който  се проведе във Варна.  В него участваха представители от 31 града от Руската федерация и от 19 български общини, с акцент на възможностите за развитие на туризма. Инициативата за  сътрудничество между двете училища е на община Саратов.