Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

9 МАЙ

08.05.2020  |   Новини
       Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа. На  9 май в много държави по света се празнува Деня  на победата - деня, който слага край на Втората световна война.  
       За да отбележат Деня на Европа и покажат, че солидарността, единството и добрата воля съпътстват принадлежността към общото европейско семейство, учениците от шести и седми  клас подготвиха  свои презентации и творби с послания за единство, мир, надежда, вяра и съпричастност към всички деца на Европа и света!
       Учениците от СУ „Гео Милев“  участват  със свои творби в съвместен eTwinning  проект с връстници от гр. Барселона, Испания и гр.Пиаченца, Италия. 
       Проектът „UNITED ARTISTS 4 EUROPE“, започва в навечерието на 9 май с цел  децата да се обединят, въпреки разстоянието и изолацията, за да  отбележат заедно  Деня  на Европа.
       Учениците ще изразят творчески  и споделят с  рисунки, пъзели, пластики, лозунги, снимки и др. своята принадлежност към  европейското гражданство. Европейската платформа  за учители и ученици  eTwinning им позволява  да останат вкъщи заедно.
       Работата  на децата  по общи задачи развива  усещането им за  общност и единство, създава положителни споделени емоции.  Целта на проекта е не само заедно отбелязване на  празника, а и насърчаване на мотивацията чрез обща цел, развиване на творчеството и възможността за изява на учениците.
       В резултат от едномесечната работа по проекта ще бъде създадена виртуална галерия на художествените произведения и творческите послания. Учениците  имат задача да подберат подходящите дигитални инструменти за създаване на  галерията. Учителите ще съдействат за разпространяване на творбите чрез  различни платформи, за да покажат  духа на европейското гражданство, единство  и  сътрудничество  представени  от учениците.
     Трите училища, участници във виртуалния проект, са дългогодишни партньори в проекти по програма „Еразъм+“ и продължават да работят заедно и споделят общи идеи и опит.

Още рисунки ще намерите тук:
http://www.geomilev.info/gallery/profesii
МЕДИИТЕ:
https://www.bnr.bg/varna/post/101272307/uchenici-ot-varna-se-vkluchvat-v-proekta-united-artists-4-europe
http://www.focus-news.net/news/2020/05/08/2771889/uchenitsi-uchilishte-geo-milev-vav-varna-uchastvat-sas-svoi-tvorbi-v-savmesten-etwinning-proekt-s-vrastnitsi-ot-ispaniya-i-italiya.html
https://varnautre.bg/2020/05/08/147133/varnenski-uchenici-shte-otbelezhat-denja-na-evropa-s-proekt-united-artists-4-europe
https://topvesti.bg/c/quWO83EBSd2VWSbwhWJ5/2020-05-08/varnenski-uchenici-otbelyazvat-denya-na-evropa-s-proekt-%E2%80%9Eunited-artists-4-europe
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-uchenici-s-uchastie-v-interesen-proekt-964757

ВИДЕОПОСЛАНИЕ:
Йоана Димитрова VI"г" клас
ПРЕЗЕНТАЦИИ:
Магдалена Филчева VI "д" клас
Михаела мартева VI "е" клас
Яница Кирилова VI "д" клас
Гергана Христова VI "г" клас
Магдалена Филчева VI "д" клас
Максим Ненов VI "г" клас
Александра ВладимироваVI "г" клас
Елеонора Маринова VII "д" клас
Цветина Рашкова VI "г" клас